Бұл емге дәрігерлер аса сене бермейді. Бірақ бұның ем екендігі Құранда келген. Бұл жайында қырғызстандық ғалым имам, марқұм Чубак қажы Жалилов айтқан болатын.
Ол былай дейді:
«Құранда: «Негізінде, тақуалар үшін құтылу бар. Бақшалар, жүзімдер бар» делінген (Нәбә:31-32)
Имам Әли (р.а.) жүзім жайында былай деген: «Жүзім – әрі жеміс, әрі тамақ. Сондай-ақ ол – тәтті де дәмді халуа».
Жүзімнің құрамында Р, С, В1, В2, В6, Д, Е, РР дәрумендері, калий, магний, кальций, фосфор, кобальт, никель, титан, бор, алюминий, силиций, йод, цинк, күкірт және маргенец секілді микроэлементтер болса, піскен жүзімнің 100 грамында 154 грамм карбондық гидрат, 1 грамм протеин, 1 грамм май, 21 грамм фосфор, 0,6 мг темір, аз-аздан болса да басқа да элементтер, түрлі дәрумендер, су кездеседі екен.
Бірінші жылы жүзім піскен уақытта 25 күн бойы тек жүзімді, дәнегімен тойып жеу керек.Басқа тамақ қосып жеуге болмайды.
Ал, таза суды тек ғана 1 сағат бұрын, не бір сағат кейін ішу керек.
Жүзім жегенде су қосуға болмайды.
Жүзімді жеуден бұрын, ыстық суға жуып, бойындағы химиялық заттардан тазарту қажет.
Жүзімнің өзін ғана дәнегімен жесе, адам үшін тамақ жегендей қуат береді.
Келесі жылы он бес күн осылай жасау керек.
Үшінші жылы бес күн ғана.
Науқас Алланың жәрдемімен қант диабетінен толық жазылады».
Дайындаған Қуат ҚАБДОЛДА